Elisabeth Steinz, En een nacht

nederlandsIsabelle probeert haar relatief gezapige leven, met een niet al te spannende vriend, een niet bijzonder boeiende baan, een gebrek aan intimiteit en een matige relatie met haar familie, interessanter te maken door nachtelijke webcamavonturen. Het wordt ineens erg interessant, het leven, als Isabelles vader van de trap valt, lang in coma ligt en als hij ontwaakt bepaald niet meer de oude is.

En ongeveer tegelijkertijd ontdekt ze dat de nieuwe liefde van een vriendin een van haar webcamvriendjes is, die haar eigenlijk boeiender vindt dan de vriendin.

Dan is er ook nog een ontmoeting met Merel, die sinds ze ontdekt heeft dat haar man er homoseksuele relaties op na houdt, leeft volgens het credo ´alles loslaten´.

Er gebeurt nogal veel, en om de zaak verder te compliceren fantaseert Isabelle over een reis die ze ooit samen met haar vader zou maken, waarbij de vader een volledig ander persoon wordt dan de saaie man uit het rijke milieu die hij eigenlijk is.

Je hoeft je in deze roman geen moment te vervelen, en dat deed ik dan ook niet. De op zich niet altijd even vanzelfsprekende wendingen volgen elkaar zo op dat je ze eigenlijk volkomen logisch vindt. En ondertussen is het ook nog op een nuchtere manier grappig. Met een openingsalinea als deze heb je mij meteen te pakken:

Mijn vader was ´s nachts van de trap gevallen. Hij brak zijn hoofd aan de onderste trede, maar kon nog praten. De ambulancebroeders vroegen hem of hij nog wist hoe hij heette. ´Dat vraag je maar aan mijn vrouw,´zei hij.

En een nacht is het eerste boek van Elisabeth Steinz. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen.

Advertenties
Geplaatst in 50books, Fictie, uitdagingen
5 comments on “Elisabeth Steinz, En een nacht
  1. […] las En een nacht van Elisabeth Steinz (recensie) […]

  2. Leeswammes schreef:

    Dat klinkt heel leuk. Ik vind het altijd prachtig als een schrijver onwaarschijnlijke gebeurtenissen aan elkaar weet te schrijven alsof het allemaal heel logisch is. Dat zie je ook bij De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, wat ik een heel goed boek vond.

  3. […] las En een nacht van Elisabeth Steinz (recensie) […]

  4. […] las En een nacht van Elisabeth Steinz (recensie) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Alle berichten
%d bloggers liken dit: