Zoektermen

Dit blog kent statistieken, net alsof het een echte site is. Ik vind dat fascinerend.

Mijn favoriete onderdeel zijn de zoektermen. Onschuldige mensen zijn op zoek naar informatie, tikken wat in bij Google en komen dan op mijn voornamelijk met non-informatie gevulde babbelblog terecht. Ik probeer me zo nu en dan een voorstelling te maken van de teleurstelling als je hoopt iets te weten te komen over, bijvoorbeeld, muizenbeten en je krijgt een verhaaltje over mijn Dochter. En dan waren ze al een tijdje wanhopig op zoek naar zinnige informatie, vermoed ik. Ik kwam deze zomer óók niet erg ver.

Ook de zoekers naar sommige boeken snap ik. Daar heb ik inderdaad over geschreven – al vrees ik dat ook deze mensen teleurgesteld zullen zijn in het gebodene.

Waarom iemand die op zoek is naar ‘samenvatting Antigone’ op de link naar deze pagina’s klikt snap ik dan weer niet. Het lijkt me dat deze zoekvraag van scholieren komt – ik zie de laatste weken een sterke toename van juist deze zoekvraag. Ik heb het zelf even uitgeprobeerd, uiteraard. In de zoekresultaten staan boven mij diverse sites waar ik persoonlijk meer vertrouwen in zou hebben: scholieren.com, zoekboekverslag.nl, huiswerk.schooltool.nl, om er een paar te noemen.

Maar de meest fascinerende zoekterm is Danny Smeerlinker. Deze persoon stuurde me ooit een mail over een bankrekening bij een bank waar ik geen rekening had, maar toch voor mijn veiligheid mijn inloggegevens moest doorgeven. Geruime tijd geleden wijdde ik daar een Tweet aan, en mijn Tweets worden afgebeeld. Ik vond en vind Danny Smeerlinker een merkwaardige naam voor een fraudeur. Maar dat vind je natuurlijk met geen mogelijkheid meer terug.

Advertenties
Geplaatst in huis en tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Alle berichten
%d bloggers liken dit: