Winterslaap

De kerstversiering hangt nog, de kerstster is nog in leven, er liggen nog wat overgeschoten oliebollen en op de achtergrond rommelt het vuurwerk door. Verder gaan we weer over tot de orde van de dag.

Ik vind het wonderbaarlijk hoe snel de wereld over kan schakelen. De kerstballen waren al afgeprijsd, het luxe eten (crisis, waar?) verdwijnt uit de supermarkt en het zal geen weken duren tot er paaseitjes worden gesignaleerd.

Ik ben niet zo snel. Ik zit, heb ik het idee, nog maar net in het begin van de periode van contemplatie, die de winter is. Bomen zijn nog kaal, een groot deel van de vogels die hier normaal gesproken rondfladderen zijn nog niet terug uit de warmere oorden waar ze geen zijn getrokken, alles ademt stilte.

Word ik oud, omdat ik denk dat het best goed zou zijn als de mensheid ook een tijdje in winterslaap zou gaan? Een tijdje zonder het grote, vooral sociaal bepaalde, moeten? Gewoon allemaal lekker bij elkaar in een holletje kruipen, nu en dan een nootje knabbelen en ons afvragen wat nu werkelijk belangrijk is in het bestaan?

Advertenties
Geplaatst in huis en tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Alle berichten
%d bloggers liken dit: