Zalm en poes

Tegen beter weten in hebben we een restje zalm voor Poes neergezet. Keurig kleingesneden, even aangebakken, niets mis mee.

Behalve voor Poes, de enige katachtige ter wereld die vis versmaadt, tenzij door de firma’s Sheba en Gourmet en hun collega’s in een keurig blikje verpakt.

Poes woont nu een jaar of tien bij ons en ik ben nog altijd maar gedeeltelijk gewend aan haar opmerkelijk gedrag op het gebied van voer. Dat wil zeggen, natuurlijk vind ik het heel makkelijk dat ik een scholletje rustig op het aanrecht in melk kan laten weken, maar echt geloven doe ik het niet.

Bij mijn vorig Harig Huisdier moest zo’n scholletje zodra het het huis binnenkwam in verzekerde bewaring in de ijskast worden gelegd, met een dubbel slot erop. Er was geen sprake van dat een even uit het oog verloren visje ooit onderdeel zou worden van ons avondmaal.

Nee, dan deze. Als het voer niet in haar bakje zit en niet uit een vertrouwd blikje of zakje komt, trekt mevrouw haar neus ervoor op.

Tot mijn grote tevredenheid geldt dat ook voor vogeltjes en muisjes. Mevrouw Poes doet heel stoer, van achter het glas, zelfs tegen eksters en Vlaamse Gaaien, maar als ze op een meter van een koolmeesje is, trekt ze zich terug. Te gevaarlijk. Je weet maar nooit of het diertje iets terug zou kunnen doen.

Kennelijk zijn wij niet in staat geweest om Poes ervan te overtuigen dat een stukje zalmfilet, netjes in hapklare brokjes gesneden en gebakken over het algemeen nogal weinig terug kan doen.

Advertenties
Geplaatst in huis en tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Alle berichten
%d bloggers liken dit: