Fan worden voor dummies – het resultaat

image

Nou, ze zitten er weer op, de eerste Olympische Spelen waar ik tenminste een poging heb gedaan ze te volgen. En waarbij ik mezelf opdracht had gegeven om van één sporter ‘fan’ te worden. Tienkamper Sintnicolaas was ‘slachtoffer’ van mijn experiment.

Het geheel is het experiment niet ver ontstegen, vrees ik. En toch ben ik verder gekomen dan ik verwacht had.

Ik heb, leve de livestreams van de NOS en het geringe tijdsverschil tussen Londen en hier, een aantal wedstrijden gewoon gezien. Inclusief Epke Zonderland, waarbij ik een kleine kanttekening wil maken over ‘live’. Twee, eigenlijk. Mijns inziens zijn herhalingen in slow motion niet bijzonder live. En verder zat er een zekere vertraging in de streams, die ervoor zorgde dat er eerder sprake was van ‘uitgesteld live’. We keken de Zonderland-rekstok-wedstrijd via een aantal computers, en waar hij bij mij al op de grond stond en ‘mijn’ kijkers al aan het juichen waren, vloog hij bij een collega nog gewoon door de lucht.

Ook van de tienkamp heb ik grote stukken gezien. En ik was echt een beetje kwaad en teleurgesteld toen Eelco het discuswerpen verprutste. En trots toen hij met polsstokhoogspringen weer een beetje terugkrabbelde. Mooi dat hij zich niet van de wijs liet brengen!

Wat ik merkte was – niet héél verrassend, natuurlijk – dat dingen interessanter worden als je je ervoor interesseert. En dat net zoals je emoties kunnen volgen op je houding of je gezichtsuitdrukking, kan interesse ook aandacht volgen.

Toch eens kijken of ik dat inzicht ook een beetje praktisch in kan zetten.

Advertenties
Geplaatst in huis en tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Alle berichten
%d bloggers liken dit: